Până în 23 iunie, publicul poată să descopere expoziția de pictură ,,Oradea mea de turtă dulce”, vernisată miercuri de către actrița Teatrului Regina Maria, Adela Lazăr, la Muzeul Țării Crişurilor.

Expoziția cuprinde 17 tablouri ce ilustrează clădiri reprezentative ale Oradiei, într-o manieră inedită. ,,Fiecare pictură este o experință, o aventură în feeric, în lumea basmului”, a apreciat Ioan Moldovan, directorul Revistei „Familia”. Prezent la eveniment, Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor a vorbit despre personalitatea plină de culoare a Adelei Lazăr, despre optimismul ei molipsitor și despre pofta de viață pe care o are mereu.

Aceste trăsături se regăsesc și în picturile ei. ,,Toate lucrările au izvorât din sufletul meu, din imaginația mea, în formă brută. Expoziția aceasta este un fel de cadou pe care îl aduc Oradiei, orașul meu, pentru că m-a <<adoptat>> în urmă cu 15 ani, eu fiind din Târgu Mureș”, s-a confesat pictactrița. Artista a profitat de șansa de a vorbi în fața unui public numeros și pentru a îmbia oamenii ,,să fie fericiți” și să vadă partea bună a lucrurilor în tot ceea ce li se întâmplă.

Preţul biletului pentru vizitarea expoziției este 8 lei pentru adulţi și 4 lei pentru copiii cu vârsta de peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii de până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, angajații actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. Cu acest bilet se pot vizita toate expoziţiile temporare din Muzeul Ţării Crişurilor.

Larisa Patricia Herlaș