,,Ziua Grâului”, eveniment anual organizat de Agroind Cauaceu, producător și distribuitor de semințe de cereale păioase , a ajuns la ediția cu numărul XII. Manifestarea a avut loc luni, la Diosig, acolo unde este cea mai mare platformă demonstrativă de grâu, triticale, orz și orzoaică din Nord – Vestul României.

După primirea invitaților, Dan Corbuț, directorul general al Agroind Cauaceu a adresat un cuvânt de bun venit sutelor de fermieri prezenți. ,,Vă mulțumesc din tot sufletul pentru că ați dat curs invitației de a fi alături de noi pe această minunată platformă. În câmp o să vedeți cele mai bune soiuri de grâu, cele mai productive și cele mai sănătoase. O să vedeți parcelele de grâu care, din punctul meu de vedere, sunt într-o stare perfectă. Iar acest lucru se datorează, în mare măsură, domnului inginer Mihai Budai. Deși am avut o primăvară destul de capricioasă, am reușit să păstrăm parcelele sănătoase și sper că și producțiile vor fi pe măsură”, a spus organizatorul în deschidere.

La eveniment a participat inclusiv conducerea Consiliului Județean Bihor. ,,Doresc să îi mulțumesc domnului Corbuț pentru că organizează acest eveniment aici, la Diosig. Anul trecut sărbătoarea s-a bucurat de mare succes, fiind prezent printre noi chiar și ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea. Sunt convins că și anul acesta <<Ziua Grâului>> se va bucura de aceeași notorietate. Este bine că într-o zonă a județului Bihor în care principala activitate este agricultura reușiți să organizați un astfel de eveniment și asta deoarece, în acest mod, fermierii au ocazia să se întâlnească, să discute și să își împărtășească experiența”, a apreciat președintele Pásztor Sándor.

Și vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Mang și-a exprimat aprecierea față de eveniment. ,,Ceea ce se întâmplă aici nu este doar o expoziție sau un târg, este chiar o școală de agricultură. Anul trecut acest eveniment a contribuit la recoltele foarte bune pe care le-au înregistrat fermierii români. Sunt convins că și în acest an va fi la fel și vă doresc tuturor să aveți spor la muncă, rezultate cât mai bune și multă sănătate”, le-a transmis acesta fermierilor.

Alte oficialități care au serbat ,,Ziua Grâului” în câmp, alături de fermieri, sunt Florian Pavel, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, șefii Direcţiei Agricole şi Dezvoltare Rurală din Bihor și Satu Mare, inspectorul șef de la Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Bihor, Mihaela Ciutacu și omologul său din Satu Mare, respectiv directorul Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bihor, Cristian Buzlea.

După sesiunea de discursuri, programul a continuat cu vizitarea platformei de grâu și a expoziției de utilaje agricole. ,,Ziua Grâului” se va încheia, după prânz, cu extragerea premiilor la tombola în care sunt înscriși toți fermierii prezenți.

Larisa Patricia Herlaș