Gala Artelor ,,Francisc Hubic”, un spectacol de sfârșit de an școlar la care au participat absolvenți și cursanți ai instituției, a avut loc miercuri, la Teatrul Regina Maria, începând cu ora 18.00.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor a participat la eveniment și i-a felicitat pe tineri pentru performanțele lor. ,,Școlile de arte oferă oportunitatea continuării educației, dar a unei educații țintite, bazată pe talent și dorința de perfecționare. Cursurile Școlii de Arte <<Francisc Hubic>> sunt urmate de peste 400 de oameni talentați. Consiliul Județean sprijină instituțiile de cultură, le finanțează și, astfel, contribuie la creșterea acestor talente ale Bihorului. Cred că Gala Artelor <<Francisc Hubic>> nu putea fi organizată într-o locație mai potrivită decât aici, la Teatrul Regina Maria (…) Fiecare sfârșit are noi începuturi. Apusul anului școlar 2019 deschide răsăriturile anilor următori. Tuturor, cadre didactice și cursanți, le adresez mulțumiri binemeritate și le urez succes!”, a spus Pásztor Sándor în deschidere.

Numai cuvinte de laudă a avut și Florin Mariș – Hinsu, noul manager al Școlii de Arte ,,Francisc Hubic”: ,,Am avut parte în această seară de momente artistice deosebite, care ar putea să fie prezentate pe orice scenă din țară și din străinătate. Absolvenții și elevii școlii, împreună cu profesorii și mentorii lor, au demonstrat încă o dată că familia <<Francisc Hubic>> face parte din elita culturală a țării. Sala Teatrului Regina Maria a fost plină, iar publicul a vibrat împreună cu artiștii, răsplătindu-i cu aplauze călduroase pe tot parcursul Galei”.

Pe de o parte, Gala a cuprins momente de muzică clasică, ușoară și muzică populară românească și maghiară, iar pe de altă parte s-au făcut demonstrații la pian clasic, chitară, vioară și la mai multe instrumente de suflat. Evenimentul a fost completat de o expoziție cu lucrări de arte platice și dans. Orchestra ,,Rapsodia Bihoreană”, condusă de dirijorul prof. Liviu Buțiu, a acompaniat programul pe tot parcursul serii.

Spectacolul a fost prezentat de Antonela Buțiu și Vlad Tătaru, iar intrarea a fost liberă pentru toți participanții.

Larisa Patricia Herlaș