Rebeca Cotrău, desginerul bihorean cunoscut deja publicului pentru ,,Rochia Centenarului”, impresionează cu o altă creație deosebită, o ținută inspirată de Regina Maria a României.

La împlinirea a 100 de ani de la vizita Reginei Maria și a Regelui Ferdinand în Oradea, Rebeca Cotrău a conceput și realizat o rochie demnă de personalitatea și preferințele vestimentare ale Domniei Sale. ,,Când ai în fața ta modelul unei regine deosebite, când știi că, deși avea origini străine, a îmbrățișat cultura și tradițiile țării peste care a domnit, nu poți decât să te înclini cu respect în fața unei asemenea personalități”, a mărturisit designerul.

Rochia încorporează trei stiluri, potrivit celei care a realizat creația. ,,În partea de sus se regăsește stilul tradițional pe care regina îl adora, întrucât am folosit dantelă croșetată manual cu flori de crin, preferatele Domniei Sale. Al doilea stil pe care l-am incorporat se regăsește tot în partea superioară și reprezintă marca personală, fiind vorba despre stilul tradițional stilizat. Fusta mov amintește de stilul regal, fiind în culoarea pe care distinsa regina o aborda des în ținutele sale, amintind de alte flori îndrăgite de Maria Sa, violetele”, a explicat Rebeca Cotrău alegerea sa.

Ținuta este completată de o năframă cu perle, colier și brâu cu perle, acestea fiind concepute de către Daniela Ionete, un tânăr designer de bijuterii hand – made.

,,Rochia unei Regine” vine în completarea ,,Rochiei Centenarului”, ca un tribut adus istoriei poporului român, potrivit desginerului.

Larisa Patricia Herlaș