Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor desfășoară, în perioada 24 – 25 mai, Târgul de știință Biblio – Tech, dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 – 18 ani.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Asociația Learning Communities și Fundația Comunitară Oradea, face parte din cadrul proiectului “STEM Education for Responsible Citizenship in EU”, cu finanțare ERASMUS+. Târgul va avea loc vineri, 24 mai, între orele 11:00 – 16:00, și sâmbătă, 25 mai, între orele 10:00 – 14:00, în galeria expozițională de la parterul Sediului principal al Bibliotecii, pe str. Armatei Române, nr. 1/A, Oradea. Intrarea este liberă.

Organizatorii își propun să trezească interesul elevilor pentru știință și să creeze o platformă de promovare pentru toate activitățile dedicate STEM (Science–Technology-Engineering-Math) derulate în județul Bihor. ,,La eveniment vor participa cluburi, organizații non-profit, grupuri informale și elevi coordonați de cadre didactice care desfășoară activități STEM pentru copii și tineri în județul Bihor. Echipele participante vor prezenta câte un proiect de știință, care poate fi: un experiment, o demonstrație, un efort de cercetare, o colecție de obiecte sau instrumente ce au legătură cu știința”, a transmis conducerea Bibliotecii Județene.

Larisa Patricia Herlaș