Având în vedere cele declarate în cursul zilei de luni la conferința de presă susținută la sediul PNL Bihor de către președintele Ilie Bolojan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor, Adrian Simon a trimis presei mai multe precizări.

Vă redăm informarea de presă integral:

,,Dacă între multiplele parade militare tipice pentru regimurile autoritare, organizate din bani publici cheltuiți total netransparent, domnul președinte al P.N.L. Bihor aflat în plină campanie electorală își acordă timp pentru a reitera că va ajuta comunitatea orădeană doar dacă va avea puterea politică deplină peste județ este grav! Cine are soluții financiare și juridice, ceea ce nu s-a observat în cei opt ani în care au condus județul, pentru probleme de politici publice, nu ar trebui să le condiționeze aplicarea lor imediată. Altfel, aceste ,,soluții” par să nu existe din moment ce rămân doar la stadiul de discurs populist, eternele ,,soluțiile miraculoase” fiind apucături tipice pentru vremuri apuse: vine partidul și rezolvă.

Față de cele evocate ieri, la modul punctual, trebuie precizate următoarele: în primul rând, la singura întâlnire la care participase axată pe dezvoltarea unor curse externe, primarul Bolojan a fost prezent în urma invitației președintelui Consiliului Județean Bihor, și nicidecum datorită condiționării de compania de specialitate. La întâlnire domnul primar a venit cu zero propuneri sau sugestii, deși avea ocazia să prezinte vreo formă de parteneriat. Până la desecretizarea soluției miraculoase de subvenționare a zborurilor și a modului cum pot fi ajutați turiștii sau oamenii de afaceri occidentali să economisească câțiva euro pe transportul aerian pentru a veni în Oradea, ar fi indicat ca acele sume de bani să fie îndreptate spre subvenționarea gigacaloriei orădenilor, factura de energie termică fiind cea mai scumpă din țară.

Referitor la proiectul SMID, s-a făcut exact ceea ce nu s-a reușit în perioada în care colegii de partid ai domnului președinte Bolojan erau la cârma județului: realizarea unei zone de colectare separate pentru municipiul Oradea. În rest s-a lucrat la refacerea caietelor de sarcini, acestea fiind finalizate și aprobate de 94 de consilii locale / primării din județul Bihor, municipiul Oradea continuând amânarea aprobării. Consilierii județeni PNL blochează în permanență predarea patrimoniului din acest proiect, urmând aceeași politică prin care reușesc un singur lucru: păgubesc toți locuitorii județului Bihor!

Nu în ultimul rând, și dezvoltarea parcurilor industriale în microregiunile din județ este obstrucționată neîntrerupt de consilierii județeni ,,liberali”. Președintele de partid vorbește despre necesitatea dezvoltării parcurilor industriale, pe când consilierul său județean blochează proiectul prin modelul consacrat liberal, depunând în paralel o plângere prealabilă împotriva unui simplu act de majorare a capitalului social la compania de profil.”

NewsBihor