Proiectul ,,Înființare Parc Științific și Tehnologic Bihor”, în valoare de 7 milioane euro, a fost declarat admis și va trece în următoarea etapă, de evaluare tehnică și financiară.

Proiectul ,,Înființare Parc Științific și Tehnologic Bihor” a fost declarat conform din punct de vedere administrativ și eligibil, potrivit rezultatului expertizei, trimis săptămâna aceasta către Consiliul Județean Bihor.

,,Ne bucurăm că acest obiectiv important pentru județul Bihor și municipiul Oradea a fost declarat eligibil. Noi, partenerii din cadrul proiectului – Consiliul Județean Bihor, Universitatea Oradea, Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. și Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor S.R.L. suntem încrezători că veștile vor fi bune și după următoarea etapă de verificare”, a declarat directorul general al Societății Parc Științific și Tehnologic Bihor, Cosmin Szigeti, pentru NewsBihor.

Parcul Științific și Tehnologic Bihor urmează să fie amplasat pe un teren care aparține Consiliului Județean Bihor, situat pe strada Ceyrat, nr.4, în spatele Facultății de Științe Socio – Umane. Acesta va avea peste 40 de laboratoare și va fi folosit pentru activități de cercetare și aplicarea tehnologiilor avansate în economie.

Larisa Patricia Herlaș