Deschiderea oficială a Zilelor Muzeului Țării Crişurilor, care a avut loc miercuri, începând cu ora 11.00, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”, a fost așteptată cu căldură și entuziasm de orădeni.

Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul XXIII, este deja cunoscut urbei și se bucură de mare succes în rândul publicului. ,,Mă bucur că o idee născută, cumva, într-un context întâmplător a ajuns în viața permanentă a orașului”, a declarat Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crişurilor (MTC), în deschidere. Prezent la eveniment în calitate de președinte al Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor a vorbit despre proiectele în valoare de aproape 10 milioane de euro, care permit derularea ultimelor lucrări pentru finalizarea noului sediul al MTC, menționând că lucrurile ,,se află în linie dreaptă” și că urmează să fie ,,deschis un nou capitol” pentru viața culturală a județului Bihor. Acesta a mai apreciat că ,,orădenii au nevoie de astfel de evenimente (nr. ca Zilele Muzeului Țării Crişurilor)”, și și-a manifestat interesul pentru ca un număr cât mai mare de expoziții din toată lumea să fie aduse la MTC în viitorul apropiat.

Și vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Mang s-a alăturat celor aflați la deschiderea manifestării, ocazie cu care a felicitat conducerea și personalul Muzeului pentru munca asiduă pe care o depun permanent. ,,Cred că orădenii sunt dornici să vadă Muzeul Țării Crişurilor finalizat. Mă bucur că am reușit să trecem și de această etapă de semnare a contractului pentru reparații capitale și amenajări interioare”, a spus Mang. Referitor la eveniment, vicepreședintele și-a exprimat convingerea că a XXIII-a ediție ,,va fi cel puțin la fel de reușită ca cea anterioară”, la care au participat 40.000 de persoane.

Până la ora 13.00, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” are loc prezentarea cărţilor tipărite de specialiştii MTC, iar de la ora 18.00, la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” se va desfășura evenimentul intitulat ,,Bijuterii muzicale”.

Larisa Patricia Herlaș