Joi, după pelerinajul organizat la mormintele foştilor angajați ai Muzeului Țării Crișurilor înhumaţi în Cimitirul Municipal „Rulikowsky” din Oradea, care va începe la ora 10.30, va debuta, la ora 19.00, ,,Trento Film Festival. Montagne e Culture” la Oradea, ce va permite vizionarea a trei filme documentare de scurt metraj, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”.

Inclus în programul anunțat pentru Zilele Muzeului Țării Crişurilor, ,,Trento Film Festival. Montagne e Culture” la Oradea, ediţia I, aduce în fața publicului trei filme documentare de scurt metraj: ,,Aaron Durogati – Playing with the invisible”, Italia, 2018, 30′ – film documentar în regia lui Matteo Vettorel şi Damiano Levati, ,,Auspiciu”, Italia, 2019, 13′ – film documentar în regia Elenei Goatelli şi a lui Angel Luis Esteban Vega, care a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Trento din 27 aprilie – 5 mai 2019 și ,,Panaroma”, Spania, 2015, 28′- film documentar în regia lui Jon Heranz, câştigător al Premiului „Maio Bello” în 2016.

Festivalul continuă și vineri, cu un film documentar în regia româncei Anca Damian: ,,Muntele magic”, o coproducţie Franţa, România, Polonia, 2015, 85′, care a primit Marele Premiul „Città di Trento” în 2016.

,,Toate aceste filme au făcut parte din <<Trento Film Festival. Montagne e Culture>>, care este cel mai mare festival de film din lume dedicat muntelui, aflat la ediţia 67 şi care s-a desfăşurat la Trento între 27 aprilie – 5 mai 2019”, a transmis conducerea Muzeului Țării Crişurilor.

Deschiderea oficială a Zilelor Muzeului Țării Crişurilor a avut loc miercuri, începând cu ora 11.00, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”, în prezența publicului și a autorităților.

Larisa Patricia Herlaș