Joi, de la ora 19.00, Filarmonica de Stat a pregătit un program special dedicat Sfintelor Paști, în care figurează două concerte de Johann Sebastian Bach și un concert de Giovanni Battista Pergolesi.

Concertul următor oferă spre audiere trei capodopere de mare frumusețe. În prima parte veți putea asculta două lucrări de Johann Sebastian Bach. Prima lucrare, ,,Concertul pentru pian şi orchestră în fa minor, BWV 1056” este transcripţia unui concert de vioară în sol minor, compus însuşi de Bach. Programul continuă cu ,,Concertul pentru pian şi orchestră în re minor, BWV 1052”. Lucrarea este transcripţia unui concert de vioară în re minor, compusă de Bach. Astăzi, ambele lucrări originale, compuse de Bach, sunt considerate pierdute.

În a doua jumătate a concertului veţi putea asculta oratoriul ,,Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi. Pergolesi a compus această lucrare în ultimul an al vieţii sale. Tema tragică a lucrării o constituie durerea Maicii Domnului la piciorul crucii. Melomanii îi vor descoperi pe scenă pe maestrul Ilarion Ionescu, în calitate de dirijor, pe solista Monica Florescu, la pian, pe soprana Diana Țugui și mezzosoprana Alexandra Leșiu.

Mădălina Venter