Joi, în cadrul unei conferințe de presă susținută în sala de ședințe a Prefecturii Bihor, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” au prezentat recomandările pentru prevenirea situațiilor de urgență în perioada Floriilor, Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai.

Premergător şi pe timpul Sfintelor Sărbători de Paşti, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” vor fi angrenate într-o serie de activităţi ce au drept scop asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor şi patrimoniului istoric şi cultural cuprins în cadrul unităţilor de cult. Ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Inspecţiei de Prevenire desfăşoară, în această perioadă, activităţi de control, verificând modul în care sunt respectate normele de apărare împotriva incendiilor. „În noaptea de Înviere, pompierii militari vor executa activităţi de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor pe durata desfăşurării manifestărilor religioase cu public numeros. 200 de cadre vor asigura un răspuns prompt în situaţia producerii unor evenimente nedorite”, spun reprezentanții ISU „Crișana”.

Recomandări pentru minivacanța de 1 Mai

Prin tradiţie, cei mai mulți bihoreni aleg să sărbătorească ziua de 1 Mai în mijlocul naturii. „Utilizând surse de foc în spaţii deschise în timpul desfăşurării diverselor activităţi recreative, în perioada imediat următoare, există un risc ridicat de producere a unor incendii, care pot afecta hectare întregi de păşune sau păduri. În acest context, pompierii le reamintesc bihorenilor faptul că, principalele cauze ale producerii incendiilor de pădure sunt folosirea neglijentă sau în condiţii nelegale a focului deschis sau aruncarea la întâmplare a resturilor de ţigări aprinse”, transmit autoritățile. Deţinătorii şi administratorii pădurilor au obligativitatea instruirii persoanelor care desfăşoară activităţi în zonele împădurite privind respectarea normelor specifice de apărare împotriva incendiilor, și anume, amplasarea de panouri şi pancarte de avertizare privind regulile de prevenire şi stingere a incendiilor; interzicerea accesului autovehiculelor particulare pe drumurile forestiere, și instalarea corturilor și grătarelor în alte locuri decât cele amenajate corespunzător.

Mădălina Venter