Consiliul Județean Bihor va înființa ,,Centrul pentru Cultură și Artă Contemporană”, un complex ultramodern, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro. Anunțul a fost făcut luni, în cadrul unei conferințe de presă, de către vicepreședintele legislativului județean, Ioan Mang.

Centrul urmează să fie construit pe un teren cu o suprafață de 6.300 mp al Consiliului Județean Bihor, situat pe strada Universității, aproape de Muzeul Țării Crișurilor și Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai”. Acesta va cuprinde o sală de spectacol impresionantă, de 1.700 mp, clădiri administrative, 125 de locuri de parcare și spații verzi. Investiția este estimată, potrivit vicepreședintelui Ioan Mang, la 6 milioane de euro, sumă care include dotările.

Sală cu capacitate de peste 1.000 de locuri

Sala de spectacol este gândită astfel încât să fie adaptabilă pentru diverse evenimente, motiv pentru care va avea mai multe variante de configurare, capacitatea maximă fiind de 1.055 de locuri. Aceasta are prevăzute trei scene, una principală și două secundare.

,,<<Centrul pentru Cultură și Artă Contemporană>> este destinat pentru spectacole de teatru, teatru liric, evenimente culturale, concerte, conferințe și seminarii științifice”, a precizat Ioan Mang. Investiția este cuprinsă în proiectul de buget, care urmează să fie supus votului marți, de la ora 11.00. Deocamdată, suma prevăzută pentru acest obiectiv este de 400.000 lei, bani suficienți pentru proiectare și demararea licitației în vederea execuției. Chiar dacă conducerea Consiliului Județean Bihor își asumă efortul financiar necesar pentru realizarea acestui complex, se are în vedere și atragerea de fonduri guvernamentale și europene.

În galeria de imagini de mai jos puteți vedea cum va arăta, conform proiectului realizat de ATAMORA S.R.L., ,,Centrul pentru Cultură și Artă Contemporană” al județului Bihor.

Larisa Patricia Herlaș