Să transformi pasiunea pentru gătit într-o meserie de succes înseamnă multă muncă și dăruire. Putem spune că acestea au fost ingredientele unei cariere reușite în ceea ce o privește pe Naomi Vîrtej, o tânără tehnician gastronom din Oradea.

News Bihor: Cum s-a născut acest proiect pe care l-ați propus, în premieră, orădenilor?

Naomi Vîrtej: Proiectul s-a născut din pasiunea noastră pentru mâncarea sănătoasă, pentru fructele de mare și din dorința de a oferi consumatorilor posibilitatea de a degusta produse specifice zonei mediteraneene, fie că vor să retrăiască o experiență dintr-o vacanță exotică sau își fac curajul să încerce pentru prima dată produse de acest gen.

News Bihor: Care sunt cele mai cerute preparate?

Naomi Vîrtej:  Cele mai solicitate preparate sunt platourile mixte, ce dau posibilitatea consumatorilor să încerce o gamă largă de fructe de mare și pește, toate într-un singur preparat. O altă categorie de produse solicitate sunt ciorbele, dintre care cele mai consumate sunt borșul pescăresc și ciorba de pește a la Szeged.

News Bihor: Recomandați acest tip de mâncare persoanelor care vor să ducă un stil de viață sănătos?

Naomi Vîrtej: Un stil de viață sănătos implică o dietă echilibrată, ceea ce implică în continuare, și consumul de fructe de mare și pește. Nutriția implică alimente cu conținut caloric scăzut, dar ridicat de acizi grasi Omega-3. Toate acestea ajută la îmbunătățirea memoriei și contribuie la prevenirea bolilor fortificând sistemul imunitar.

News Bihor: Cum ați caracteriza tipul de mâncare mediteranean?

Naomi Vîrtej:  Asemenea unei experiențe; datorită faptului ca avem bucătăria deschisă spre ochiul publicului, ne conformăm cererilor clienților pentru gătirea preparatelor.

News Bihor: Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un bucătar?

Naomi Vîrtej: Lucrăm cu specialiști fără de care nu ne-am descurca, însă dorim să mai adăugăm echipei și alți pricepuți ai domeniului. Cei cu care lucrăm au experiență, sunt agili, pun pasiune în ceea ce fac și au un spirit de echipă nemaipomenit. Acestea sunt calitățile pe care le căutăm.

News Bihor: Cu ce noutăți îi veți încânta pe orădeni?

Naomi Vîrtej: Vom avea propriul cofetar cu experiență, care ne va încânta papilele gustative cu bunătăți. Preparatele vor fi gândite astfel încât să poată fi consumate și de persoane cu anumite intoleranțe. De asemenea, vom introduce specialități.

News Bihor: Ce planuri de viitor aveți?

Naomi Vîrtej: Deoarece vara bate la ușă, vrem să dăm ocazia consumatorilor să se bucure de efectele pozitive ale razelor soarelui într-un decor 100% mediteranean.

News Bihor: Care este părerea dumneavoăstră despre bloggerii/vloggerii culinari? Sunt aceştia o prezenţă negativă sau pozitivă pentru industria restaurantelor?

Naomi Vîrtej: Cred că aceștia pot deschide noi uși către consumatori dornici de a trăi cât mai multe experiențe culinare. Totodată, cred ca au o părere subiectivă și ar putea influența pozitiv sau negativ părerea celorlalţi.

Agenția News Bihor