Marți, în cadrul evenimentul Săptămâna Românească, desfăşurat în perioada 8 aprilie – 12 aprilie de Şcoala Generală Apateu, Trupa Arcadia a pus în scenă spectacolul ,,Poveşti Populare Maghiare”. Reprezentația s-a bucurat de mare succes în rândul celor 70 de elevi prezenți în sală.

De 20 de ani, la începutul lunii aprilie, în Apateu, Ungaria, se desfăşoară Săptămâna Românească, un eveniment organizat de Şcoala Generală Apateu pentru comunitatea de români din localitate. ,,Săptămâna Românească cuprinde o serie de activităţi menite să ajute copiii să cunoască mai bine cultura şi tradiţiile româneşti. Această manifestare include o serie de activităţi derulate zilnic de copii, de la concursuri de poveşti şi poezie, sau festivităţi dedicate poetului Mihai Eminescu, la concursuri gastronomice desfăşurate în parcul dendrologic al Parohiei Ortodoxe Apateu”, precizează organizatorii.

Cu acest prilej, marți, copiii s-au putut bucura şi de o reprezentaţie de teatru româesc, oferită de Trupa Arcadia. Elevii au fost încântaţi de spectacolul ,,Poveşti Populare Maghiare”, în regia lui Igor Lungu, o producţie pe care au primit-o cu mult entuziasm. În urma vizionării, cei mici au primit şi o temă: să realizeze desene inspirate din spectacol, pe care le vor expune a doua zi în clasă, în cadrul unei discuţii deschise cu profesorii coordonatori.

Larisa Patricia Herlaș