Pentru al doilea an consecutiv, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor a făcut parte, în 4 aprilie, din proiectul 4/4PentruPrieteni, care celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei.

Inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, alături de American Councils for International Education, acest proiect aduce un omagiu lui Martin Luther King Jr., de la moartea căruia s-au comemorat 51 de ani în 4 aprilie 2019. ,,Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor”, au explicat organizatorii.

În județul Bihor, lista activităților a cuprins o vizită, donație de carte și lectură la căminul de bătrâni ,,Casa mea Eden” din localitatea Șoimi, o lectură de poveste la Centrul de zi pentru copii ,,Casa Luminii” din localitatea Cefa și o lectură de poveste pentru copiii cu dizabilități de la Centrul de Educație Incluzivă Oradea.

,,Ziua de 4 aprilie a devenit, pentru a doua oară, una cu semnificații aparte, a devenit una a voluntariatului, în cadrul acțiunii umanitare <<4/4 pentru prieteni>>, organizate în colaborare cu Ambasada SUA și American Councils for International Education. Dacă, acum 51 de ani, Martin Luther King <<avea un vis>>, astăzi visul de a fi mai buni și mai atașați valorilor umanitariste prinde contur tot mai pregnant. Iar Biblioteca Județeană <<Gheorghe Șincai>>, prin gesturi calde și pline de dăruire, face aceste lucruri posibile, mai ales că ne aflăm într-o perioadă binecuvântată, cea a Postului pascal. Astfel, dovedim că suntem mai altfel și mai buni”, a transmis directorul Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” Bihor, Ligia Antonia Mirișan.

Larisa Patricia Herlaș