O femeie în vârstă de 43 de ani din Salonta a murit, sâmbătă, după ce a fost diagnosticată cu gripă. Este al treilea deces cauzat de virusul gripal în județul Bihor, sezonul acesta.

,,Decesul a survenit în data de 30.03.2019 la Secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Diagnosticul de deces: Gripă AH1N1, Detresă respiratorie severă, Hemoptizie masivă. Anterior, pacienta a fost internată la Spitalul Municipal Salonta și Spitalul Clinic Municipal <<Dr.Gavril Curteanu>> Oradea. Rezultatul examenului virusologic pentru gripă AH1N1 a fost confirmat în data de 22.03.2019, iar pe parcursul internărilor a beneficiat de tratament antibiotic, antiviral, ventilație mecanică și oxigenoterapie”, a informat conducerea Direcției de Sănătate Publică Bihor.

În săptămâna 25 – 31 martie, la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile al DSP Bihor au fost raportate 4.622 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, în scădere faţă de săptămâna precedentă (5.229 cazuri) și 1.125 cazuri de pneumonie şi bronhopneumonie, de asemenea în scădere faţă de săptămâna precedentă (1.228 cazuri).

Larisa Patricia Herlaș