Agenția de Management al Destinației Bihor organizează sâmbătă, 13 aprilie, evenimentul ,,Descoperă minunile primăverii în Munții Bihor”. Aflat la ediția a II-a, evenimentul se va desfășura sub forma unei excursii de o zi.

Orădenii, bihorenii, dar și turiștii din județul nostru vor putea petrece o zi încântătoare în arealul turistic Boga-Padiș din Munții Bihor. În programul excursiei este inclus primul popas, care se va face în satul de vacanță Boga. Apoi, se va urca în platoul Padiș, unde în Poiana Bălileasa și/sau Șesul Padiș veți avea posibilitatea să descoperiți o lume minunată, cu mii și mii de brândușe. Ulterior se va ajunge pe platoul Padiș la 1280 m altitudine. Cei mai curajoși și antrenați vor avea posibilitatea să urce până pe vârful Biserica Moților (1466m), unde vor avea parte de o imagine panoramică asupra platoului Padiș și a unei porțiuni din Munții Bihor. După această mini aventură, în jurul orei 14.30, excursioniștii vor putea lua masa de prânz la restaurantul Pensiunii Apuseni. După prânz, participanții vor mai face un mic traseu de aprox. 1 oră și jumătate (traseul fiind ușor și accesibil) până la cascada Oșelu.

Organizatorii au anunțat că deplasarea se va face cu autocarul, plecarea din Oradea fiind planificată la ora 8.00, din parcarea de pe platoul din Centrul Civic. La cerere, autocarul se va opri și în Băile Felix, respectiv Beiuș. În jurul orei 17.15 se va porni spre Oradea.

Cei care doresc să servească masa de prânz la restaurantul Pensiunii Apuseni trebuie să anunțe organizatorii în momentul înscrierii (achitării), până cel târziu în 12 aprilie, ora 12.00. Prețul unui meniu este de 35 de lei. Organizatorii vor totaliza comenzile și le vor transmite restaurantului, iar plata se va face direct la restaurant. Taxa de participare la eveniment este de 60 lei pentru adulți, respectiv 30 lei pentru copiii sub 14 ani (sub 6 ani gratis). Aceasta include transportul cu autocarul/microbuzul, ghidajul și se poate achita la sediul Agenției de Management al Destinației Bihor (AMD Bihor): str. Primăriei nr. 2, et. 1, ap. 6 – 7, Oradea, județul Bihor, în zilele lucrătoare, între orele 12.00 – 17.00.

Mădălina Venter