Un teren de 3.5 hectare din comuna Sârbi a fost „populat” cu 18.000 puieți de stejar, frasin și cireș. Printre voluntarii care au participat la acțiunea organizată și coordonată de echipa locală a proiectului „Plantăm Fapte Bune” în România s-au aflat și elevii și profesorii școlii din Oșorhei.

În cursul zilei de vineri, elevii și profesorii Școlii „Aurel Pop” au participat la o activitate ecologică desfășurată în comuna O;orhei. „Sâmbătă însă, o echipă formată din directorul instituției de învățământ, directorul adjunct Carmen Dumuța, contabilul șef Mirela Molnar, profesorul Alin Vașadi împreună cu nouă elevi din clasa a VIII-a B, s-a alăturat proiectului național „Plantăm fapte bune”, ce a avut loc în comuna Sârbi. Echipa a reușit să își aducă aportul la plantarea celor câteva mii de puieți de stejar, frasin, cireș, motivată fiind de importanța pădurii în viața noastră, a tuturor. Educație se face și dincolo de porțile școlii”, a spus directorul Adrian Mohuț.

Aproximativ 1000 de voluntari au participat la acțiunea de sâmbătă, în cadrul căreia pe o suprafață de 3.5 hectare de teren din localitatea Sârbi, au fost plantați peste 18.000 de copaci. Proiectul „Plantăm fapte bune” a demarat în 2011 la inițiativa membrilor Asociaţiei Eco Assist din Bucureşti. Anul acesta a ajuns în Bihor, datorită implicării lui Ionuţ Coman.

Veres Diana