Toate acţiunile organizate în Piața Unirii din Oradea au marcat împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Bihor. Cu această ocazie au fost înaintaţi în grad mai mulţi jandarmi bihoreni, iar alţii au fost recompensaţi pentru acţiunile deosebite întreprinse. Demonstraţiile de lupte şi de forţă au fost cele mai aşteptate de către spectatori. Punctul culminant l-a reprezentat simularea unei intervenţii a trupelor de teren.

Jandarmii bihoreni şi-au sărbătorit ziua în Piaţa Unirii, unde la ora 11 s-a dat startul unor activități care i-au făcut pe cei 300 de spectatori foarte atenți la toate demonstrațiile. În cadrul evenimentului a fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Traian Bodea, prefectul Ioan Mihaiu, primarul Ilie Bolojan, precum și reprezentanți ai jandarmeriei. Manifestarea a debutat cu prezentarea noului drapel de luptă al Jandarmeriei Bihor şi apoi cu sfinţirea lui.

Prefectul județului, a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan: ”Cei 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei Bihor, reprezintă tradiția militară a unei arme care ne face cinste, marcată de momente imporante din istoria acestei țări la care v-ați adus contribuția. Aveți un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranței și ordinii publice cu misiunea deloc ușoară de a păstra permanent acest echilibru care protejează drepturile, libertățile cetățenilor și ordinea de drept. La mulți ani, Jandarmeriei Bihor!”, a transmis ministrul.

evenimentul dedicat centenarului jandarmeriei bihorene au continuat în Sala ”Traian Moșoiu” din cadrul Primăriei, acolo unde alături de jandarmii orădeni și șefii unor instituții subordonate  Ministerului Administrației și Internelor, au fost prezente și cadre militare în rezervă sau în retragere, precum și reprezentanții asociațiilor veteranilor de război. Finalul ceremoniei a fost marcat de înaintarea în grad a câtorva cadre militare.