Joi, de la ora 19.00, melomanii sunt așteptați în sala ,,Enescu-Bartók”, la închiderea ,,Festivalului Primăverii”, care a devenit o tradiţie a Filarmonicii de Stat Oradea prin colaborarea cu violonistul-profesor Ciprian Marinescu. În această ediţie a festivalului au fost puse în scenă patru concerte simfonice.

,,Sunt onorat să vă prezint invitații noștri pentru închiderea <<Festivalului Primăverii>>, ediția a IX-a. Îl avem prezent pe maestrul Horia Andreescu, în calitate de dirijor și pe maestrul flautist Ion Bogdan Ștefănescu. Țin în mod special să îi mulțumesc maestrului Ciprian Marinescu, cu care colaborăm de mulți ani în realizarea festivalului, pentru aportul adus reușitei acestui eveniment, mai ales pentru coptarea maestrului Andreescu. Datorită acestei conlucrări fructuoase, putem invita anual și tineri muzicieni talentaţi din spaţiul japonez”, a spus Vasile Foica, director artistic al Filarmonicii de Stat Oradea.

La propunerea maestrului Andreescu se va aborda un program integral clasic, care cuprinde trei reprezentanți ai clasicismului vienezi. Astfel, melomanii vor putea audia ,,Simfonia nr. 60 Il distratto în Do major’’ de J. Haydn, ,,Concert pentru flaut și orchestră în Re major” de W. A. Mozart și ,,Simfonia a V-a în do minor, op. 67” de L. v. Beethoven. ,,Am gândit un program clasic, care este mereu actual. O muzică bună, cum ar fi <<Simfonia a V-a>> de Beethoven, corespunde epocii spiritului nostru fără a trăda esența. Astfel, muzica clasică reușește să se armonizeze cu spiritul timpului”, crede maestrul Horia Andreescu.

Mădălina Venter