Programul anunțat de conducerea Teatrului Regina Maria pentru aprilie debutează, în prima zi a lunii, cu Duelul viorilor, care îi va aduce pe scenă pe artiștii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail.

Evenimentul muzical are loc în cadrul turneului național „Duelul viorilor”, ajuns la ediția a IX-a. Cei doi violoniști vor cânta pe instrumente celebre: Liviu Prunaru va folosi o vioară Stradivarius din 1694, numită „Pachoud”, iar Gabriel Croitoru va încânta audiența cu o vioară Guarnieri din 1731, denumită „Catedrala”, care i-a aparținut lui George Enescu.

Spectacolul ,,…Escu”, care va avea premiera în 31 martie, se va juca pentru publicul orădean și în 2, respectiv 20 aprilie. Această comedie satirică se numără printre cele mai valoroase piese ale dramaturgului Tudor Mușatescu și prezintă continuarea evenimentelor din „Titanic Vals”.

,,…Escu” nu este singura comedie pe care spectatorii o pot savura în aprilie. În program au mai fost incluse ,,Ursul” și ,,Cerere în căsătorie” (14 aprilie), Arta Adulterului” (22 aprilie) și ,,Îndrăgostiții din Ancona” (24 aprilie).

O surpriză dedicată publicului este prezența actorilor Teatrului Național Târgu Mureș pe scena din Oradea. Cele două instituții de cultură au încheiat un parteneriat care face posibil ,,schimbul” de spectacole. Astfel, în 11 aprilie orădenii vor face cunoștință cu trupa din Târgu Mureș, prin intermediul comediei ,,Dinte pentru dinte”, după „Zeul carnagiului” de Yasmina Reza. Povestea scrisă de Yasmina Reza este simplă: doi băieţi se bat în curtea şcolii; unul îi rupe doi dinţi celuilalt cu un băţ. Acţiunea se mută repede într-un apartament la uşa căruia sună părinţii „agresorului” pentru a răspunde cei ai „victimei”. Aceştia nu doar că le răspund, dar îi şi invită înăuntru.

Alte spectacole care vor mai fi puse în scenă în aprilie sunt ,,Scripcarul pe acoperiș” (3 aprilie), ,,Variațiuni enigmatice” (6 aprilie), ,,Capcana lui Hamlet” (10 aprilie), ,,Avalanșa” (18 aprilie) și ,,Domnișoara Iulia” (23 aprilie).

Cei mai tineri spectatori nu puteau fi dați uitării. Aceștia sunt așteptați să vizioneze ,,Mic sau mare” (6 aprilie), ,,Pinocchio” (14, 20 aprilie) și ,,Vrăjitorul din Oz” (21 aprilie).

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00 și sâmbăta între orele 10:00 – 13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de spectacol sau online, pe www.biletmaster.ro.

Larisa Patricia Herlaș