Profesori din Spania, Polonia, Ungaria, Lituania, Bulgaria și România, participanți într-un proiect Erasmus+ derulat de școala gimnazială Szacsvay Imre, au participat, luni dimineața, la o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul Erasmus+ este al doilea pe care îl desfășoară școala gimnazială Szacsvay Imre. „Acest proiect internațional se concentrează pe importanța jocului (șah și jocuri logice) în școală și în afara ei. Școala noastră derulează numeroase proiecte, care se adresează elevilor școlii, municipiului, și profesorilor – dar instituția noastră este partener sau lider în proiecte județene, naționale, transfrontaliere”, a precizat Pásztor Gabriella, directorul școlii Szacsvay Imre.

Vizită la Consiliul Județean Bihor

Luni dimineața, mai mulți profesori din Spania, Polonia, Ungaria, Lituania, Bulgaria și România au participat la o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Bihor. „Ne bucurăm că prin intermediul proiectului Erasmus+ aveți posibilitatea să vă familiarizați cu cultura noastră, cu obiceiurile noastre, cu tradițiile și frumusețile locului. Județul Bihor are un potențial turistic pe care ne-am propus să îl promovăm. Anul trecut, numărul turiștilor care au viziat Oradea îl depășește pe cel al locuitorilor”, a spus președintele Pásztor Sándor. În deschiderea proiectului, un grup de 9 elevi ai școlii Szacsvay a oferit, în limba engleză, un program artistic despre jocul de șah prezent în literatura universală încă din secolul X. Luni, la sediul școlii va avea loc un concurs de șah, la care vor participa 40 de elevi.

Veres Diana