În aceasta săptămână, prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu a avut programate la București o serie de întrevederi cu scopul de a promova și susține mai multe proiecte pentru județ.

Ca urmare a intrevederii prefectului cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general CNAIR, Narcis Neaga, s-a decis că va fi reluată procedura de licitație pentru lucrările rămase de executat la tronsonul de drum Ștei – Vârfuri. Lucrarea urmează să fie urcată pe SICAP cel târziu în luna aprilie, a informat Cancelaria Prefectului județului Bihor.

Ioan Mihaiu a mai anunțat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări de consolidare la alunecarea de teren de pe DN76, între Cristioru de Jos și Vârfuri: ,,Contractul <<Proiectare și execuție lucrări de consolidare la alunecarea de teren DN 76 km 86+500>> a fost semnat ieri, 13 martie 2019, cu Asocierea DACIA FABER SRL și TOTAL CONSTRUCT SRL, prin Lider de Asociere DACIA FABER SRL. Proiectul în valoare de 1.480.909,26 lei fără TVA are alocată o perioadă de realizare a lucrărilor (proiectare și execuție) de 4 luni”. Lucrările se vor executa în două etape: punerea în siguranță, pentru evitarea blocării traficului, și lucrări finale de consolidare – cu coloane forate în adâncime. Potrivit contractului semnat miercuri, perioada de garanție a lucrărilor este de 3 ani.

O altă veste bună este aceea că a fost înaintată o propunere de realizare a unei piste de biciclete între Oradea – Sânmartin și a fost acceptată de conducerea CNAIR, aceasta urmând a fi executată odată cu finalizarea lucrărilor pe respectiva porțiune de drum.

Larisa Patricia Herlaș