Până de Paște, copiii din localitatea Leș, comuna Nojorid, vor avea un parc de joacă nou-nouț, construit cu bani proveniți din bugetul local și de la Consiliul Județean Bihor.

130.000 lei au fost cheltuiți pentru ca cei mai tineri dintre cetățenii care locuiesc în localitatea Leș să aibă un loc de joacă modern și distractiv. Parcul este străbătut de o alee, care face accesul la cele opt aparate de joacă, situate de o parte și de alta. Alăturat aleii există șase bănci de odihnă care permit părinților să își supravegheze copiii de pe margine. Zonele verzi nu puteau să lipsească dintr-un spațiu de relaxare, urmând să fie plantați mai mulți arbori decorativi și să fie amenajată o peluză cu gazon.

,,Fiecare aparat de joacă are definit de către producător o zonă de siguranță, pentru ca nicio cădere accidentală a copiilor să nu devină periculoasă. În acest scop, zona definită ca zonă de siguranță a fiecărui aparat a fost amenajată cu un strat de nisip care să amortizeze căderea celor mici”, a dat asigurări primarul comunei Nojorid, Petru Teodor Baba.

Lucrările pentru parc se apropie de final, astfel încât, până de Paște, copiii vor avea un nou loc de joacă.

Investiții în amenajare străzi

Primăria Nojorid derulează, din fonduri proprii și cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, lucrări la două loturi de amenajare străzi, fiecare cuprinzând câte 7-8 străzi din localitatea Nojorid. Primul lot este finalizat în proporție de 50% și costă aproape 5 milioane lei, iar cel de-al doilea lot, finalizat în proporție de 70%, impune costuri de mai bine de 4,3 milioane lei.

Construite cu bani din bugetul local, capelele mortuare din Păușa, Șauaieu, Leș și Apateu au fost finalizate în a doua parte a anului 2018. ,,Construcțiile urmează, aproximativ, același tipar și au costat fiecare câte 350.000 lei”, a explicat primarul. Tot la finalul anului trecut s-a realizat extinderea alimentării cu apă pe trei străzi din localitatea Nojorid, investiție care s-a ridicat la 170.000 lei. Aceeași sumă a fost atribuită, în 2018, pentru construirea unui teren sintetic la Școala cu clasele I-VIII Leș, iar extinderea iluminatului public a fost posbiliă pe o lungime de 2 kilometri și a costat 130.000 lei.

Larisa Patricia Herlaș