Conducerea Filarmonicii de Stat din Oradea a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, programul concertului simfonic care va avea loc joi, de la ora 19.00. Melomanilor li s-au pregătit două lucrări în primă audiţie, precum și o simfonie de mare popularitate.

,,Avem plăcerea de a vă prezenta artiștii concertului din această săptămână. Îi avem prezenți pe maestrul Sabin Pautza și pe tânărul artist de origine română, Viktor Hartobanu, din Germania, care ne va cânta la harpă. Viktor este prezent pentru a treia oară în programul Filarmonicii, așa de mult ne-a plăcut prestația dumnealui de dățile anterioare” a precizat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, Vasile Foica, directorul artistic al Filarmonicii de Stat.

În prima parte a concertului se va asculta în primă audiţie ,,Jocuri IX – Ludus modalis pentru orchestră” de Sabin Pautza. Maestrul revine şi de această dată pe scena Filarmonicii în dublu rol: de dirijor şi compozitor. Tot în primă audiţie este ,,Concertul pentru harpă și orchestră, op. 35” de Albert Zabel. În cea de-a doua parte a concertului veţi putea asculta Simfonia a III-a „Scoţiana” de Felix Mendelssohn-Bartholdy, lucrare romantică de o rară frumuseţe.

,,Vin cu mare plăcere la Oradea, străduindu-mă ca de fiecare dată să vă încânt cu lucrări noi. Aici găsesc de fiecare dată o orchestră foarte bună și un public primitor. Ca și compozitor, cineva mă îndrumă, mai exact sunt un instrument în mâna cuiva. Compun în permanență, chiar și în somn lucrez” a precizat maestrul Pautza.

Mădălina Venter