Începând de miercuri, 27 februarie, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”, prin Centrul de Informare Comunitară, în parteneriat cu Asociația Down Oradea, găzduiește cea de-a XII-a ediţie a expoziţiei cu vânzare de mărţişoare şi produse confecţionate de tinerii asociației.

Expoziția Primăverii este rezultatul unei colaborări de 17 ani, între Biblioteca Județeană, prin Serviciul de Informare Comunitară, și Asociația Down Oradea. „Aflată la cea de-a XII-a ediție, expoziția cu vânzare pune în valoare priceperea tinerilor din Centrul de Zi Iedera,sub atenta îndrumare și dăruire a părinților, profesorilor, asistenților și colegilor bibliotecari, atunci când aceștia vin în instituția noastră. Creațiile lor sunt rezultatul unei munci de migală și efort susținut, marcând, ca în fiecare an, debutul primăverii, ducând astfel mai departe tradiția colaborării noastre. Le mulțumim tinerilor, conducerii Asociației și tuturor persoanelor implicate. Vă așteptăm cu drag la bibliotecă”, a spus dr. Luminița Moga, șeful Serviciului de Informare Comunitară.

Lucia Ciobanu, președintele fondator al Asociației Down, a subliniat impactul pe care îl are acest gen de colaborare asupra tinerilor din asociație. ,,Mulțumim Bibliotecii Județene pentru îndelungata, frumoasa și deosebita colaborare pe care o avem. Copiii noștri de orice vârstă au găsit aici mereu o ușă deschisă, o mare inimă iubitoare și un sprijin deosebit. De multe ori era o surpriză pentru noi, părinții, văzând ce sunt în stare să facă, evoluția lor și cât de împliniți se simt după vizitele săptămânale la Bibliotecă. Putem doar să le mulțumim și să le spunem tuturor și fiecăruia în parte: Binecuvântat ești tu care mă iubești și mă respecți exact așa cum sunt”.

Produsele realizate vor fi expuse spre vânzare la sediul bibliotecii, de luni până vineri, între orele 8-19, până vineri, 15 martie 2019.

 

Mădălina Venter