La nivelul județului Bihor au fost confirmate, în sezonul 2018/2019, 22 cazuri de gripă. Doi dintre pacienții diagnosticați au decedat.

Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Public a raportat alte cinci cazuri de gripă, depistate în săptămâna 18-24 februarie. Potrivit ultimelor informații, la începutul acestei săptămâni DSP Bihor a primit confirmarea prezenței virusului la o femeie de 50 ani, din Oradea, nevaccinată antigripal. Pacienta a fost internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu” cu diagnostic: suspect gripă și patologie asociată: boală mixtă de țesut conjunctiv și sclerodermie. Pacienta a fost tratată antiviral, iar în prezent starea ei este favorabilă. La cerere, pacienta a fost externată.

În ceea ce privește infecţiile acute respiratorii, evoluţia numărului îmbolnăvirilor se află în intervalul de valori specific sezonului. În săptămâna 18 – 24 februarie au fost înregistrate 5487 cazuri, în creștere faţă de săptămâna precedentă când au fost raportate 5321 cazuri. Numărul cazurilor de pneumonie şi bronhopneumonie se află în scădere faţă de săptămâna precedentă.

Mădălina Venter