Reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca mai are de așteptat deoarece o parte din consilierii județeni ai PNL s-au exprimat împotriva unor proiecte de hotărâre fără de care nu se poate trece la realizarea acestui obiectiv de investiții.

Din cauza votului negativ al unor membri PNL din Consiliul Județean Bihor, proiectele de hotărâre privind solicitarea adresată municipiului Salonta pentru trecerea din domeniul public al muncipiului Salonta în domeniul public al județului Bihor a mai multor imobile și sectoare de drumuri în scopul reabilitării și modernizării DJ 795 Salonta – Tinca au căzut. De aceea, președintele Pásztor Sándor a fost nevoit să retragă de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți acestui obiectiv.

În schimb, toți cei 33 de consilieri județeni prezenți au votat în favoarea aprobării documentației tehnico – economice faza ,,DALI” pentru drumul Salonta – Tinca.

Liderul liberalilor din Consiliul Județean Bihor, Ionel Avrigeanu a dorit să minimalizeze consecințele deciziei luate de grupul pe care îl reprezintă. ,,Consiliul Județean poate să înceapă lucrările la acest drum în orice moment (…). Drumul poate intra în reabilitare chiar de săptămâna viitoare, imediat după ce sunt gata documentele”, a spus acesta.

Ioan Mang a ținut, însă, să îl contrazică. ,,Conform legii, pe teritoriul administrativ al unui municipiu, drumurile naționale și cele județene trec în administrarea Consiliilor Locale (…). În interiorul municipiului Salonta, drumul este al Consiliului Județean, dar e dat în administrarea Consiliului Local al Municipiului Salonta. Ceea ce dvs. nu ați votat a fost ca acest sector de drum să treacă în administrarea Consiliului Județean”, a explicat vicepreședintele. ,,Noi avem proiectul pregătit. Vrem să începem lucrările. Din păcate, de mai mult de jumătate de an consilierii PNL refuză să voteze trecerea în administrarea noastră a drumului ca să facem acest proiect”, a mai declarat Mang.

Președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor și-a exprimat dezamăgirea față de decizia Opoziției de a bloca acest proiect pe motive politce. Și vicepreședintele Traian Bodea le-a atras atenția liberalilor că pun interesul județului în plan secund. ,,Constat că atunci când este vorba despre proiecte care vizează Marghita, Săcueni sau Salonta este o problemă”, s-a plâns acesta. ,,Nu mai constata dumneata nimic”, a reacționat Avrigeanu.

Larisa Patricia Herlaș