Încă o ediție a Serbărilor Zăpezii, cel mai așteptat eveniment al iernii din județul Bihor, s-a încheiat cu succes, după un weekend incendiar.

Mii de turiști au participat, în perioada 15 – 17 februarie, la concertele pregătite de organizatori pe Pârtia Piatra Grăitoare din satul de vacanță Vârtop, iar cei mai curajoși dintre ei s-au întrecut la concursurile sportive de ski & snowboard. Inclusiv președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor și Ioan Mang au profitat de vremea frumoasă și s-au alăturat participanților la eveniment.

Vineri, imediat după înscrierea la concursuri, DJ Vick & MC Radio Mike au introdus publicul în atmosfera de sărbătoare. Sâmbătă au fost programate competițiile și festivitatea de premiere, care i-a adus pe scenă pe cei mai buni sportivi. De la ora 18.30 au început concertele în aer liber. Party Band, Jessie, Adda Band, Larisa Onet și Liviu Teodorescu Band au cântat cu turiștii cele mai îndrăgite melodii ale momentului. Seara a fost încheiată de coborârea cu torțe și de un spectaculos foc de artificii. Duminică, Giulia și George Popovici Band, Ansamblul Crișana și Sânziana Toader Ardelean au făcut un spectacol de zile mari.

,,Cred că aceasta a fost una dintre cele mai reușite ediții de până acum. A fost zăpadă din abundență, iar vremea, deși caldă, a fost potrivită pentru desfășurarea sporturilor de iarnă. Pârtia a fost plină atât de copii, cât și de adulți. Îmi doresc ca viitoarele ediții să fie cel puțin la fel de frumoase ca aceasta”, a declarat, pentru NewsBihor, Mircea Tuduce, primarul orașului Nucet.

Serbările Zăpezii au fost organizate de Primăria Nucet, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Ovi D. Pop