Sâmbătă, începând cu ora 11.00, va avea loc prima întâlnire din cadrul proiectului „Făuritorii de zâmbete”, pe care asociaţia Love Bihor l-a dedicat copiilor cu diabet, în scopul de a-i integra în activități recreative specifice.

26 de copii s-au înscris, potrivit organizatorilor, în program. ,,Pe lângă cei cu diabet am ales să integrăm și frații lor, precum și alți copii care provin din familii aflate în dificultate sau care au o situație școlară exemplară”, a explicat Georgeta Szabo, coordonator de proiect.

Prima întâlnire conține o serie de 3 activități: jocuri de cunoaștere și consolidare a echipei, atelier de creat măști de carnaval și asistarea la o lecție demonstrativă de Kangoo gym. ,,Până în iunie vor avea loc încă cinci întâlniri care vor cuprinde ateliere de dezvoltare personală, lucru manual, pictură pe sticlă, dans, muzică, jocuri de de societate, vânătoare de comori, tir cu arcul, călărie. În luna mai se va organiza o excursie, iar în iunie vom celebra Ziua Copilului în Betfia, la complexul Caii din Vale”, informează inițiatorii proiectului. Întâlnirile vor avea loc la Centrul de Tineret Oradea şi Muzeul oraşului Oradea – Complex cultural.

Copiilor li se asigură masa de prânz şi gustarea sub îndrumarea unui cadru medical specializat, care va fi prezent pe toată durata activităţilor, alături de voluntarii instruiţi ai asociaţiei.

Proiectul este organizat de către asociaţia Love Bihor în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Bihor. Organizatorii nu sunt străini de astfel de proiecte menite să ajute copiii mai puțin norocoși. În vara anului trecut, cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte, din cadrul Consiliului Județean Bihor, asociația a făcut posibilă participarea la o tabără cu activităţi special concepute pentru dezvoltarea aptitudinilor de viaţă socială a 50 de tineri proveniți din familii defavorizate.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Arhiva NewsBihor