Marți dimineața, la sediul Consiliului Județean Bihor au fost semnate, în prezența unui notar, contractul de asociere în participațiune între U.A.T. Județul Bihor – Consiliul Județean Bihor, Universitatea din Oradea și Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A., respectiv acordul de parteneriat între cele trei părți mai sus amintite și Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor S.R.L.

Semnatarii documentelor sunt Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, Constatin Bungău, rectorul Universității din Oradea, Marius Mudura, directorul Societății Parcuri Industriale Bihor și Cosmin Szigeti, directorul Societății Parc Științific și Tehnologic Bihor.

Vă reamintim că Parcul Științific și Tehnologic Bihor urmează să fie amplasat pe un teren care aparține Consiliului Județean Bihor, situat pe strada Ceyrat, nr.4, în spatele Facultății de Științe Socio – Umane. Acesta va avea peste 40 de laboratoare și se înființează în scopul ultilizării rezultatelor activităților de cercetare și aplicării tehnologiilor avansate în economie și în scopul creșterii participării instituțiilor de învățământ superior acreditate și a unităților de cercetare – dezvoltare în procesul de dezvoltare economico – socială prin știință și tehnologie.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang a dat asigurări că proiectul în valoare de aproximativ 7 milioane euro va fi depus în cel mai scurt timp. ,,Noi intenționăm să depunem cât mai repede ca să fim primii. Deocamdată nu a depus nimeni”, a precizat acesta în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, în sala mare a instituției. Totuși, depunerea cererii de finanțare a fost întârziată de faptul că membrii PNL au blocat acest proiect atât în decembrie, cât și în ianuarie.

Larisa Patricia Herlaș