Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang a anunțat, marți dimineața, în cadrul unei conferințe de presă că o asociere de firme condusă de S.C. Drumuri Orășenești S.A a câștigat licitația privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru Drumul Apusenilor.

Asocierea formată din S.C. Drumuri Orășenești S.A., S.C. MBS GROUP S.R.L., S.C. Aquacons S.R.L. și D’agostino Angelo Antonio Construzioni Generali S.R.L. are la dispoziție 36 de luni pentru reabilitarea și modernizarea DJ 764 A Beiuș – Stâna de Vale și DJ 108 J – Stâna de Vale – Coada Lacului, cu o lungime totală de 43,375 km și 24 de luni pentru execuția lucrărilor la DJ 108 K Remeți – Valea Drăganului, care măsoară 12,893 km, respectiv 6 luni pentru proiectare celor două tronsoane. În ambele cazuri, termenul estimat pentru semnarea contractului este 25 februarie, dacă nu vor exista contestații.

Primul sector de drum a fost adjudecat la 84 milioane lei, fără TVA, iar cel de-al doilea are o valoare adjudecată de 21,6 milioane lei, fără TVA.

Vicepreședintele Consiliului Județean a mai anunțat că în 1 martie se deschid ofertele pentru DJ care pornește din DN 76 comuna Sâmbăta și continuă pe ruta Dobrești – Luncasprie – Roșia, tronson de drum finanțat prin PNDL 2, dar și că începând de marți și până în 18 martie pot fi depuse oferte pentru drumul Aștileu – Damiș.

Referitor la unele nemulțumiri are bihorenilor vis-a-vis de calitatea drumurilor județene, Ioan Mang a ținut să facă câteva precizări: ,,Există aproximativ 900 km de drumuri județene, iar moștenirea este foarte proastă. În opt ani de guvernare PNL s-au reabilitat aproximativ 100 km prin covoare asfaltice. (…) Noi anul trecut am făcut 67 km, iar anul acesta o să facem 100 km. În plus, avem multe drumuri în investiții și pe acelea nu o să le putem reabilita cu covor asfaltic, ca peste un an să venim cu investiția”.

Larisa Patricia Herlaș