Trupa Arcadia vine în întâmpinarea spectatorilor orădeni cu prima reprezentație a stagiunii dedicată copiilor cu vârste mai mari de 9 ani. Spectacolul ”Isprăvile lui Păcală”, de Constantin Cubleşan, în regia lui Petre Ghimbăşan, este povestea clasică a satului românesc, plină de umor, ironie şi tâlc, care aduce în prim-plan teme şi motive populare nemuritoare.

Vă mai amintiți de povestea lui Păcală şi isprăvile lui? Păcală cel care prin isteţimea şi umorul său, ascunse sub o mască a prostiei, îi tratează pe mai marii satului cu o naivitate care se traduce printr-o ironie usturătoare. Mai toţi încercând să-l păcălească, cu timpul îşi vor da seama că ei sunt cei care au fost păcăliţi. Cu siguranţă ne vom aminti de Păcală, sâmbătă, 9 februarie, de la ora 11:00 și de la ora 13:00, la Sala Arcadia, acolo unde va avea loc premiera spectacolului vedetă a acestei stagiuni.

 

 „Așa cum am arătat la începutul mandatului, încet, încet, începem să avem grijă de copiii din clasele primare și de preadolescenți, un segment de vârstă care, până în acest moment, nu a fost ofertat de teatru”, a spus Sebastian Lupu, directorul artistic al Trupei Arcadia.

„Pentru mine Isprăvile lui Păcală este un spectacol de suflet. O dată pentru că sunt născut în data de 1 aprilie, Ziua Păcălelii, mai apoi pentru că am avut ocazia să joc în acest spectacol, în anii ’90 și cel mai important, pentru că este un spectacol care aduce în prim-plan pitorescul și bucuria vieții trăite la țară”, a spus Petre Ghimbășan. „Am pornit acest spectacol de la replica ”unii oameni sunt mai răi ca dracii”. Este un spectacol care evidențiază inteligența și umorul țăranului român și care sper să aducă bucurie atât copiilor, cât și părinților și bunicilor lor”, a mai spus Ghimbășan.

Din distribuție fac parte: Florian Silaghi, Alexandru Pop, Andrei Fazecaş, Zentania Lupşe, Consuela Egyed, Igor Lungu, Florin Stan, Ionuţ Şerban, Bianca Segărceanu, Dan Turcuţ, Viorel Sabău, Peter Papp. Scenografia este semnată de Csuri Emese, iar muzica îi aparține lui Ovidiu Iloc.

 

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția teatrului, de marți până vineri, în intervalul orar 12.00 – 18.00, și în weekend, între orele 10.00-13.00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de spectacol sau online, pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon 0372/368.475.