Conform programului, luni, 4 februarie, de la ora 19, la Sala Arcadia se va pune în scenă spectacolul Domnișoara Iulia, o poveste de dragoste între domnișoara Iulia, fiica neastâmpărată a contelui și Jean, abilul lacheu al acestuia. Cei doi reprezintă clasele sociale ale vremii, angajate în lupta pentru supremație. Marți, publicul va avea parte de Variațiuni Enigmatice. Pe o insulă pustie din Marea Norvegiei trăiește un scriitor, câștigător al premiului Nobel pentru literatură. Erik Larsen, ziaristul care îl vizitează, vrea să afle totul despre faimoasa carte dedicată lui „H.M.”, dar intră prea adânc în viața sentimentală a mizantropului scriitor. Continuarea poveștii o veți afla de la ora 19, la Sala Arcadia.

Avalanșa … cu publicul pe scenă

Miercuri și joi, de la ora 19, la Sala Mare se joacă Avalanșa. Spectacolul prezintă condițiile vitrege în care trăiesc câțiva oameni care locuiesc la poalele munților Anatoliei. Aceștia se văd nevoiți să cenzureze nu doar sunetele prea puternice, ci o întreagă secțiune din viața micii comunități. Frica îi educă în așa fel încât definiția normalității este înlocuită cu niște reguli care, pentru cei ce nu trăiesc alături de ei, pot părea absurde. Sâmbătă, 9 februarie, de la orele 11 și 13, la Sala Arcadia, copiii se vor putea bucura de noua premieră a Trupei Arcadia: Isprăvile lui Păcală, un spectacol dedicat copiilor cu vârste mai mari de 9 ani, după un text de Constantin Cubleşan, în regia lui Petre Ghimbăşan.

Spectacolul este o frescă a satului românesc, plină de umor, ironie şi tâlc, care aduce în prim-plan teme şi motive populare nemuritoare. „Duminică, 10 februarie, de la ora 11, la Sala Arcadia vă invităm, cu mic, cu mare, să fiți martorii aventurilor lui Apolodor, Pinguinul Călător. Simpaticul tenor pornește la drum vrând să-și potolească dorul de frații săi din Labrador. Și tot duminică, de la ora 19, la Sala Mare, iubitorii de teatru se pot bucura de spectacolul Capcana lui Hamlet. Piesa înfățișează un joc de șah ce se desfășoară la curtea castelului Elsinore. Actorii chemați să prezinte un spectacol de teatru pentru noul cuplu regal devin pionii naivi ai unei trădări bine puse la punct”, spune Ramona Nemeș, secretarul literar. Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de la Agenția teatrului, de marți până vineri, în intervalul orar 12-18 și în weekend între orele 10-13.

Veres Diana