Expoziţia Heliogravuri şi litografii după lucrările lui Vincent van Gogh şi Auguste Renoir, din colecţia de artă Thomas Emmerling, Nürnberg (Germania) va mai rămâne pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor până în data de 10 februarie, ca urmare a succesului de care s-a bucurat în rândul publicului.

Prima parte a expoziției prezintă o sută de heliogravuri tipărite după desenele lui van Gogh, provenind din colecția industriașului olandez Hydde Nieland din Dordrecht, care au fost publicate la tipografia Versluys en Scherjon din Utrecht (Olanda). A doua parte a expoziţiei cuprinde 34 de litografii pe care Fernand Mourlot, litograf şi editor francez, a reuşit, în 1951, să le realizeze după lucrările lui Renoir. În aceste litografii regăsim multe dintre temele preferate ale lui Renoir, unele fiind color, iar altele în tonuri de gri, ceea ce însă nu le ştirbeşte din frumuseţea şi serenitatea pe care acestea le emană.

Vă reamintim că Thomas Emmerling s-a întâlnit, luna aceasta, la sediul Muzeului Ţării Crişurilor cu specialiştii din cadrul Secţiei de Artă a Muzeului, cu alți colecționari locali și cu jurnaliștii pentru a purta o discuţie despre problema situaţiei colecţiilor particulare după 1989 şi a valorificării acestora.

Preţul biletelor pentru această expoziţie este 8 lei pentru adulţi și 4 lei pentru copiii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii de până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. Cu acest bilet se pot vizita toate expoziţiile temporare din cadrul Muzeului Ţării Crişurilor.

Larisa Patricia Herlaș