În cadrul ședinței ordinare a Adunării Generale a Asociaților, care a avut loc luni dimineața, la sediul Consiliului Județean Bihor, s-a votat în unanimitate pentru cofinanțarea unui complex sportiv la Pădurea Neagră, în orașul Aleșd.

Cofinanțarea pentru acest proiect reprezintă echivalentul sumei destinate construirii unui bazin didactic de înot, adică 4.248.300 lei, restul banilor necesari urmând să fie asigurați din fondurile proprii ale Primăriei Aleșd. Această decizie este o urmare a faptului că locuitorii din Aleșd au deja un bazin de înot, așa cum a explicat primarul, și nu se justifică construirea unui al doilea.

În cadrul aceleiași ședințe a fost aprobată contribuția de participare a Agenției de Dezvoltare Durabilă (ADD) Bihor la Proiectul RO – HU ,,Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea şi Hajdúböszörmény prin dezoltarea infrastructurilor cu pontețial local” în calitate de partener cu suma de 19.415 euro.

,,Proiectul urmăreşte să ajute localnicii județului – fermieri de semi-subzistenţă, mici antreprenori, grupuri vulnerabile sau dezavantajate – să îşi valorifice resursele naturale şi culturale disponibile în comunităţile din care fac parte”, a declarat pentru NewsBihor Andrei Caciora, director adjunct al ADD Bihor.

Un alt subiect discutat a fost legat de situația actuală a bazinelor didactice de înot. Potrivit directorului executiv Vitályos Barna, bazinele din Săcueni și Nucet sunt în faza de execuție, iar documentația proiectelor tehnice (PT) pentru cele din Valea lui Mihai, Ștei și Marghita se află în faza de evaluare. De asemenea, urmează să fie scoase la licitație PT-urile pentru bazinele din Salonta și Beiuș.

La ședința ordinară a Adunării Generale a Asociaților, condusă de președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, a participat conducerea ADD, împreună cu primarii din Salonta, Marghita, Beiuș, Ștei, Aleșd, Valea lui Mihai, Săcueni, Nucet și Vașcău.

Larisa Patricia Herlaș