Centrul de Informare Turistică Bratca, în colaborare cu Fundația Noi Orizonturi și cu sprijinul Primăriei comunei Bratca, organizează un atelier de suveniruri numit ,,Amu-i club,/ Nu-i șezătoare,/Haidați tăți/ Cu mic cu mare”. Evenimentul se adresează atât localnicilor, cât și turiștilor și va avea loc sâmbătă, începând cu ora 12.00, la sediul instituției organizatoare.

Colaborator al evenimentului, Fundația Noi Orizonturi demarează programul Green Impact, pe ecoturism și antreprenoriat verde. Una dintre filiale, Green Impact Brătcuța este un club de învățare în folosul comunității, al cărui membrii sunt elevii de la Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca. Aceștia derulează o serie de activități, sub coordonarea prof. Raluca Novac și a agentului de turism Crina Bot. Așa a luat naștere și ideea de a organiza acest atelier de suveniruri la care sunt așteptați adulții și copiii care își doresc să picteze pe lemn motive floarale care se regăsesc în costumele populare din comună.

Întrucât organizatorii și-au propus să ofere un program diversificat, evenimentul va cuprinde concursuri de regionalisme și ghicitori, iar atmosfera va fi întreținută de interpreta de muzică populară Alexandra Maria Secan, care promite un moment artistic deosebit. De asemenea, participanții vor împărtăși povești locale și se vor bucura de gustări și ceaiuri din plante culese cu grijă de oamenii locului. Ziua va fi întregită de prezența preotului paroh din Valea Crișului, Duluș Gaboraș Nicolae, care va vorbi despre bisericile din lemn și de cea a preotului paroh din Bratca, Marian Radu, a cărui sarcină este să prezinte o expoziție de fotografii care stă sub semnul Centenarului.

,,Scopul nostru este acela de a promova ca destinație ecoturistică comunitatea noastră din Bratca, de a-i ajuta și sprijini pe tineri să rămână în comunitatea lor și să o dezvolte prin contribuția proprie”, a declarat pentru NewsBihor Crina Bot.

Prețul de participare la eveniment presupune o contribuție de 55 lei pentru un adult și 27 lei pentru un copil.

Organizatorii nu sunt străini de asumarea unor astfel de evenimente. În luna iunie a anului trecut aceștia au depus eforturi consistente pentru a culege cât mai multe rețete de bucate vechi, activitate care s-a concretizat printr-un eveniment gastronomic ce s-a bucurat de mare succes.

Larisa Patricia Herlaș