Programul festivalului include și cinci spectacole-studio: în 22 ianuarie, de la ora 17, Necunoscutul al Ansamblului Nagyvárad, pe 23 ianuarie, de la ora 17, Menuetul șuncii – o coproducție a Teatrului Maghiar de Cameră Arad și a Teatrului Jókai din Békéscsaba. Pe 24 ianuarie, de la ora 17, Trupa Szigligeti va prezenta spectacolul Platonov, în 25 ianuarie, de la ora 17, Trupa Harag György prezintă Cincisprezece încercări pentru actorie , iar pe 26, de la ora 20, la Oradea se va juca Burundanga. În total, pe scena orădeană se vor juca 14 spectacole, printre care comedii, drame contemporane, musicaluri, producții pentru copii și de teatru-mișcare sau teatru-lectură. Totodată, Asociația Teatrelor Maghiare organizează un workshop de tehnică scenică, dar și unul de creație, pentru artiștii teatrelor membre. Organizat în premieră, workshopul se va derula sub conducerea apreciatului regizor sârb, Kokan Mladenovic.

Din programul festivalului MAFESZT:

22 ianuarie (ora 19) – comedia muzicală Floare de cactus, prezentată de Teatrul Municipal Miercurea Ciuc

22 ianuarie – Ziua Culturii Maghiare: decernarea premiilor Pentru Cultura Maghiară

23 ianuarie – adaptare după filmul Șeful șefilor al regizorului danez Lars von Trier, spectacol al Teatrului Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc

25 ianuarie – Rabenthal, de Radu Afrim (se va juca pe scena mare a teatrului)

26 ianuarie (ora 17) – Oliver!, prezentat de Trupa Szigligeti

În cadrul festivalului vor avea loc și trei spectacole pentru copii: pe 22 ianuarie (ora 11) se va juca Cipi, piticul cel fioros, în 24 ianuarie (ora 10), Rengeteg Ábel și Kürtős Kata, iar în 26 ianuarie (ora 11), Crăiasa zăpezii a Teatrului Csiky Gergely de la Timișoara.

Bilete pentru spectacolele din cadrul MAFESZT sunt disponibile la casieria teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 14-19 sau cu o oră înaintea reprezentațiilor. Spectacolele sunt susținute de actorii celor 6 trupe membre ATM: Teatrul Tomcsa Sándor, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely de la Timișoara, Trupa Harag György din Satu Mare, Teatrul Maghiar de Cameră Arad, Teatrul Municipal Miercurea Ciuc, respectiv gazda festivalului, Teatrul Szigligeti.

Veres Diana