Peste 30 de pompieri au intervenit la incendiul produs, joi dimineața, la Centrul de Plasament Nr. 4 din Oradea. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” încearcă să stabilească împrejurările în care s-a produs incendiul.

Potrivit datelor comunicate de reprezentanții ISU „Crișana”, apelul prin sistemul unic 112, care sesiza producerea incendiului la Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilități de pe strada Albinelor, a fost primit la ora 07:55. „La locul evenimentului a fost mobilizat un efectiv de 27 de subofițeri pompieri și 5 ofițeri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea care, sub coordonarea prim-adjunctului, maiorul Csilik Alexandru, au acționat cu 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, intervenind pentru localizarea incendiului atât din exteriorul, cât și din interiorul clădirii. În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la mansarda clădirii, pe o suprafață de aproximativ 250 metri patrați, la acoperiș, și parțial la parterul construcției. Incendiul a fost localizat în jurul orei 08:35, fiind lichidat la ora 09:15”, transmite maiorul Camelia Roșca, din cadrul ISU „Crișana”.

Beneficiarii vor fi mutați într-un centru de tip familial

La fața locului a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Traian Bodea. „În clădirea de pe strada Albinelor erau îngrijiți 8 copii, cu vârste cuprinse între 7-18 ani. Când s-a declanșat sistemul de alarmă anti-incendiu, copiii erau în microbuzul care îi ducea spre școală. Până la reabilitarea imobilului, beneficiarii serviciilor sociale vor fi cazați într-un centru de tip familial”, a precizat vicepreședintele Traian Bodea. De asemenea, cei 8 copii vor fi consiliați de un psiholog.

Potrivit reprezentanților centrului de plasament, clădirea era asigurată împotriva incendiilor.

Veres Diana