Întrucât a fost numit membru neexecutiv în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Ioan Gheorghe Țara a demisionat din Consiliul Județean Bihor. Scaunul universitarului a fost ocupat de colegul său de partid, Cosmin Durnea.

Prima ședință ordinară din anul acesta a fost boicotată de membrii PNL din Consiliul Județean Bihor. Aceștia au lipsit nemotivat în masă, în ciuda faptului că la ședința anterioară președintele legislativului bihorean, Pásztor Sándor a anunțat că în ianuarie va fi validată în funcție Carmen Pantiș. Având în vedere absenteismul grupului liberal, conducerea Consiliului Județean a decis amânarea proiectului de hotărâre privind validarea mandatului pentru o ședință viitoare.

Membrii coaliției au fost, însă, la datorie, astfel încât încetarea și vacantarea mandatului de consilier județean a lui Gheorghe Țara au fost posibile cu 18 voturi favorabile. Social – democratul a primit mulțumiri pentru activitatea sa atât din partea colegilor, cât și de la masa prezidiului. De altfel, poziția universitarului a fost întotdeauna apreciată de reprezentanții județului, chiar și de cei din tabăra opusă, uneori. Emoționat, Țara a luat cuvântul pentru câteva minute, iar în discursul său nu s-a ferit să își arate dezamăgirea față de modul în care PNL-iștii au ales să facă opoziție. Păstrând, totuși, un ton optimist, fostul consilier județean a declarat: ,,Nădăjduiesc că în viitor o să se mai schimbe lucrurile, cel puțin în ceea ce îi privește pe unii dintre ei (nr. Consilierii PNL), că vor mai câștiga în maturitate și, măcar spre finalul mandatului, vom avea un Consiliu ceva mai matur. Chiar și în aceste condiții, am lucrat bine și am reușit să îndeplinim obiectivele la care ne-am angajat în campania electorală”.

În locul său, Cosmin Durnea, membru PSD din anul 2000, a fost validat în unanimitate și a devenit consilier județean cu drepturi depline. ,,Mă bucur că, începând de azi (nr. Marți, 15 ianuarie), pot să reprezint interesele bihorenilor în calitate de consilier județean. De asemenea, îmi prezint recunoștința pentru domnul Țara și îi doresc succes în tot ceea ce alege să facă”, a declarat, pentru NewsBihor, cel mai nou consilier județean din Bihor. Durnea este de profesie economist. În prezent predă la Liceul Tehnologic ,,Horea” din Marghita și este directorul general la SPACS Marghita.

Ioan Mang: ,,Liberalii sabotează chiar și Oradea, nu doar județul Bihor”

Absenteismul liberalilor pune în pericol realizarea și exploatarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor. Cele două proiecte care se aflau pe ordinea de zi cu privire la acest subiect, mai exact aprobarea contractului de asociere în participațiune încheiat între U.A.T. Județul Bihor – Consiliul Județean Bihor, Universitatea Oradea și Societatea Parcuri Industriale Bihor, precum și darea în folosință gratuită către Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor a unui teren situat pe strada Ceyrat, aveau nevoie de 24 de voturi. Având în vedere situația, vicepreședintele Ioan Mang a ținut să facă câte precizări: ,,Luna viitoare este ultimul termen. Reamintesc tuturor că principiul este primul venit, primul servit. Acesta a fost singurul proiect care a trecut, în 2018, de preselecție, dar, în continuare, oricine poate depune proiecte. Parcul reprezintă un obiectiv cu o valoare de 7 milioane euro care ar ridica nivelul de salarizare și de specializare din municipiul Oradea și județul Bihor. Regret profund că domnii consilieri de la PNL nu înțeleg aceste lucruri și sabotează chiar și municipiul Oradea, nu doar județul Bihor”.

La finalul ședinței, Chirilă Bujor a propus conducerii Consiliului Județean convocarea aleșilor într-o ședință extraordinară, în speranța că și Opoziția își va face prezența și va vota în interesul cetățenilor.

Larisa Patricia Herlaș