Prima premieră din anul 2019 la Teatrul Regina Maria, spectacolul ,,Capcana lui Hamlet”, o adaptare după Nedialko Yordanov, a smuls spectatorilor hohote de râs și ropote de aplauze. Reprezentația a avut loc duminică seara, în Sala Mare, în prezența unui public numeros.

Textul „Uciderea lui Gonzago”, care stă la baza spectacolului „Capcana lui Hamlet”, este, la rândul său, inspirat din tragedia shakespeariană „Hamlet” și a mai fost pus în scenă de către Trupa Iosif Vulcan în anul 2010, când s-a jucat la Casa de Cultură a Sindicatelor, deoarece clădirea teatrului orădean era în renovare.

Piesa îl are în prim-plan pe Hamlet, prințul Danemarcei, un personaj care deși nu este foarte prezent fizic în scenă, determină acțiunea prin faptele sale. Acesta invită la castel o trupă de teatru alcătuită din cinci actori și un sufleur, pentru a juca ,,Uciderea lui Gonzago”, o reeditare a abominabilei crime care a fost înfăptuită asupra tatălui său de către Claudius, actualul rege.

Concepția regizorală îi aparține lui Petru Vutcărău, iar distribuția este alcătuită din actorii Richard Balint (Charles), Elvira Rîmbu (Elisabeth), Petre Ghimbăşan (Benvolio), Răzvan Vicoveanu (Henric), Denisa Vlad (Amalia), Pavel Sîrghi (Sufleurul), Sorin Ionescu (Polonius), Consuela Egyed (Ofelia), Alin Stanciu (Horatio), Sebastian Lupu (Călăul), Ciprian Ciuciu (Hamlet) și Igor Lungu (Un spion, Un torţionar).

Traducerea textului este realizată de Elvira Rîmbu, actriță și Manager Interimar la Teatrul Regina Maria, iar scenografia este semnată de Oana Cernea, care a dat naștere unui spațiu teatral.

Următoarea premieră la Teatrul Regina Maria, „RĂZLEȚE… Spicuiri din lirica lui Tudor Arghezi” este un moment artistic de excepție, dedicat iubitorilor de poezie, susținut și realizat de către actorul Eugen Țugulea. Spectacolul va avea loc luni, 21 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.

Larisa Patricia Herlaș