Grupul de firme Queralt și Firma Fresgilera S.L. oferă 150, respectiv 50 de locuri de muncă în agricultură, în Spania.

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida oferă 150 locuri de muncă în agricultură, la cules de fructe (mere, cireșe, nectarine, caise etc.), curățat pomi și aranjarea produselor în lăzi și caserole. 100 dintre acestea sunt adresate femeilor, pentru munca în câmp și ambalat în depozit, iar alte 50 bărbaților, pentru munca în câmp, respectiv un șofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D + atestat), doi șoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C + E și atestat) și doi tractoriști.

Salariul stabilit este de 6.25 euro brut/oră pentru lucrul în câmp și 5.96 euro brut/oră pentru lucrul în fabrică. ,,Transportul dus – întors Spania îl plătește muncitorul. Pentru locuință/utilități și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5% din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual. Contractul de muncă se semnează în Spania, după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE”, a explicat Simona Burdean, consilier EURES. Perioada de valabilitate a contractului este aprilie – septembrie 2019, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Și Firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva oferă 50 locuri de muncă în agricultură, la recoltarea fructelor (căpșuni, nectarine, afine etc). Programul de lucru va începe la ora 8.00 și se va încheia la ora 15.00, existând o pauză de masă de o jumătate de oră. Salariul pe care îl vor primi angajații este de 38 euro net net/zi. ,,Cazarea se face contracost, 40 euro/luna, transportul dus va fi plătit de lucrător, iar transportul de reîntoarcere va fi plătit de companie, la terminarea contractului”, a precizat consilierul EURES. Perioada de lucru stabilită prin contract este 20 februarie – 20 iunie 2019.

Persoanele cu domiciliul în județul Bihor care sunt interesate și corespund cerințelor posturilor oferite trebuie să se adreseze consilierului EURES, Simona Burdean din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor (telefon 0259433346), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea se realizeaza pe baza următoarelor documente: cererea tip, care se completează la sediul agenției, copie după actul de identitate, C.V. și adeverință medicală ,,apt pentru muncă”.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie pentru Grupul de firme Queralt și 20 februarie pentru Firma Fresgilera S.L.

Larisa Patricia Herlaș