250 de fermieri din județul Bihor vor beneficia de cursuri de formare profesională gratuite în luna ianuarie.

Proiectul ,,Sprijin pentru formarea profesională și dobândirea de competențe pentru fermierii din județul Bihor”, al cărui beneficiar este Universitatea din Oradea, a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Obiectivul acestuia este pregătirea profesională și creșterea nivelului de cunoștințe a unui grup de 250 de fermieri cu sediul sau rezidența în județul Bihor.

,,Ne propunem îmbunătățirea cunoștințelor fermierilor în scopul practicării de tehnici și tehnologii agricole inovative, dar și o mai bună cunoaștere a standardelor comunitare la nivelul fermei, gestionarea gunoiului de grajd și îmbunătățirea calității producției. De asemenea, fermierii vor învăța cum pot să își diversifice activitățile în exploatațiile agricole și alte informații utile despre managementul general al fermei”, a declarat șef lucrări univ. dr. Carmen Ghergheleș, manager proiect.

Cursul de formare profesională va avea o durată de cinci zile, câte opt ore pe zi, urmând să se desfășoare în Băile Felix, la Hotel Mureș, fiind asigurate gratuit cazarea și masa. Prima grupă de fermieri va participa la curs în perioada 14 – 18 ianuarie, iar cea de a doua în 21 – 25 ianuarie.

Larisa Patricia Herlaș

Sursă FOTO: http://www.pndr.ro/