Conducerea Agenției de Dezvoltare Durabilă (ADD) și reprezentanții Societății Costa V.O.C. Impex S.R.L. au semnat, vineri dimineața, în cadrul unei conferințe de presă, contractul de execuție pentru bazinul didactic de înot din orașul Nucet.

Valoarea lucrărilor pentru cel de al doilea bazin didactic de înot din cele nouă finanțate de Consiliul Județean Bihor prin ADD este de 3,58 milioane lei, TVA inclus. Termenul de execuție este de 12 luni iar garanția de bună execuție este valabilă timp de 36 de luni. ,,Sperăm ca într-un timp cât mai scurt să punem la dispoziție locația și autorizația de începere a lucrărilor, astfel încât în primăvara anului 2020 să avem construcția finalizată”, a declarat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

În prezent sunt în faza de execuție proiectele tehnice (PT) pentru bazinele din Ștei, Valea lui Mihai și Marghita, în primăvara anului viitor urmând să fie realizate PT-urile pentru bazinele din Beiuș și Salonta. ,,Deocamdată lucrăm din fondurile proprii, dar căutăm și modalități de finanțare atât de la Guvern, cât și din fonduri europene care ar putea fi atrase pentru aceste obiective”, a mai precizat vicepreședintele.

Prezent la eveniment, primarul din Nucet, Mircea Tuduce a spus că cetățenii orașului sunt nerăbdători să vadă acest proiect finalizat și a mulțumit Consiliului Județean și Agenției de Dezvoltare Durabilă pentru implicare.

La conferința de presă organizată cu ocazia semnării contractului de execuție pentru bazinul didactic de înot din orașul Nucet au mai participat europarlamentarul Emilian Pavel și deputatul Dumitru Gherman.

Larisa Patricia Herlaș