Instituția Prefectului județul Bihor este liderul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană care vizează crearea unui cadru de cooperare inter – instituțională transfrontalieră în zona Bihor – Hajdú-Bihar pentru un mai bun management integrat al migrației.

Subprefectul Ion Iulius Delorean, manager de proiect, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute începerea implementării proiectului ,,Safe border, safer life” (,,Viață mai sigură, cu frontiere sigure”), în colaborare cu Căpitănia de Poliție a Județului Hajdú-Bihar, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Interreg VA România – Ungaria, pe Axa Prioritară 6 – ,,Promovarea cooperării transfrontaliere între cetățeni și instituții”, Prioritatea de Investiții 11 b – ,,Consolidarea capacității instituționale a autorităților publice și a părților interesate și o administrație publică eficientă, prin promovarea cooperării juridice și administrative și a cooperării între cetățeni și instituții”. Bugetul proiectului este de 287.904,85 euro, iar perioada de implementare este 18 luni.

,,Proiectul va îmbunătăți capacitatea administrativă a instituțiilor partenere în managementul frontierei și ordine publică, oferind noi informații despre migrație și impactul în zonă al acestui fenomen”, a precizat Delorean.

Larisa Patricia Herlaș

Sursă FOTO: Arhiva NewsBihor