Cancelaria Prefectului judeţul Bihor face apel la persoanele care doresc să solicite documente de călătorie să se programeze on-line pe site-ul https://www.epasapoarte.ro/, accesând judeţul Bihor, pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele de preluare cereri.

Persoanele care nu au posibilitatea să facă o rezervare on-line pot obține o programare pentru ziua în curs, în baza unui număr de ordine obținut de la ghișeul de eliberări al Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple. În ambele situații, cetățenii se vor prezenta la ora programată, cu documentele prevăzute de lege și dovada achitării taxei aferente.

Schimbări la eliberarea pașapoartelor temporare

Paşapoartele temporare vor fi eliberate în termen de cel mult trei zile doar în situaţii obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic (fiind necesară prezentarea documentelor care determină necesitatea şi urgenţa deplasării persoanei în străinătate), rămânând valabile şi celelalte situaţii prevăzute de lege în prezent (călătoria în state aflate în stare de beligeranţă, când paşaportul a fost depus pentru obţinerea unor vize şi când în paşaport nu mai există file disponibile pentru aplicarea vizelor). În celelalte situaţii paşaportul simplu temporar va fi eliberat în termen de 14 zile calendaristice.

Autoritățile mai informează că pe platforma epasapoarte.ro puteți verifica statusul cererii dumneavoastră după numărul de cerere sau după CNP și data depunerii cererii, accesând următorul link https://epasapoarte.ro/verifica/.

Totodată, paşapoartele simple electronice pot fi trimise la adresa de domiciliu, prin Poşta Română, la solicitarea scrisă a acestora, serviciile de curierat fiind suportate de către solicitanţi. Această măsură vine în întâmpinarea cetăţenilor, pentru evitarea aglomerației la eliberarea documentelor.

Larisa Patricia Herlaș