Studenții orădeni de la Facultatea de Istorie, Relații Internaţionale, Științe Publice și Științele Comunicării au inițiat o campanie umanitară pentru a o ajuta pe Maria, o fetiță diagnosticată cu o boală nemiloasă.

Maria este o fetiţă de 8 ani, din Oradea, căreia i s-a descoperit în urmă cu câteva luni o tumoră la rinichi. Singura șansă de supraviețurie a Mariei este să fie hrănită printr-o sondă nazală. Pe lângă greutățile și durerea cu care se confruntă în fiecare zi, părinții trebuie să asigure acum și banii necesari pentru mâncarea specială cu care trebuie să își hrănească fetița. „Studenții își aleg în fiecare an un caz umanitar și strâng bani. Până acum, ei au adunat 2000 lei. Dar sonda costă 2.000 de euro, iar mâncarea cu care va fi hrănită fetița este una specială. Toate acestea sunt mult prea costisitoare pentru părinții Mariei care au fost nevoiți să o ducă pe micuță la Paris pentru ca aceasta să poată primi un tratament adecvat”, ne-a spus lector universitar dr. Cristina Pușcaș.

Cei care doresc să se alăture campaniei studenților orădeni și pot să o susțină pe micuța Maria în lupta pentru viață, o pot face donând orice sumă, cât de mică, în conturile deschise pe numele mamei, IGNA-PETRAȘCU Rodica Mariana RON: RO12RZBR0000060018509717 sau în EUR: RO93RZBR0000060020371338.

Mădălina Venter