Expoziţia ,,Lumea contemporană. Puncte de vedere – sculptură mică în lemn şi metal realizată între 2016 – 2018” a lui Ovidiu Pascu va fi vernisată vineri, de la ora 12.00, la Muzeul Ţării Crişurilor.

Ovidiu Pascu şi-a început activitatea artistică în 1980, de când a participat la expoziţii de grup atât în ţară, cât şi în străinătate. În 1981 a debutat cu expoziţii personale: grafică, pictură, fotografie, icoane și caricatură.

Expoziţia de la Muzeul Ţării Crişurilor cuprinde 22 de sculpturi realizate în diverse materiale (lemn, metal, piatră, alamă, fier, cupru), care au fost create în perioada în care Pascu a urmat un masterat la Facultatea de Arte din Oradea, specializarea Sculptură şi ambient. „Universul lui pare patologic bolnav, anapoda, cu sensuri pierdute şi valori îndoielnice, aşa că şi răspunsurile îi sunt mereu la limită: din umor alunecă în tragic cu firescul natural al fragilităţii şi inconsistenţei umanului. De la puritate la maculat, de la moralizator la plictis, pentru Ovidiu Pascu sunt mereu, plastic vorbind, doar câţiva paşi. (…) Poate zâmbi având o grimasă de durere pe faţă, fiind unul dintre plasticienii care ne asigură că lumea trebuie prizată aşa cum e: haotică şi sublimă, minunată şi detestabilă, frumoasă şi urâtă, părtinitoare şi justiţiară. Mai mult – unul dintre acei artişti care au priceput că uneori poţi fluiera în biserică, iar Dumnezeu să-ţi răspundă la fel”, spune Aurel Chiriac, directorul Muzeului.

Potrivit organizatorilor, în cadrul deschiderii expoziţiei vor lua cuvântul dr. Aurel Chiriac, din partea Muzeului Ţării Crişurilor, şi Milena Pop, curatorul acestei expoziţii.

Publicul va putea admira expoziţia până în 20 ianuarie. Preţul biletelor este 8 lei pentru adulţi și 4 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi și pensionari. Conducerea a anunțat că intrarea este gratuită pentru copiii de până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. În plus, biletul este valabil şi pentru vizitarea celorlalte expoziţii temporare de la Muzeul Ţării Crişurilor.

Larisa Patricia Herlaș