Pe 13 decembrie, de la ora 19, sala de concerte „Enescu-Bartók” va prinde viață grație maestrului Romeo Rîmbu și pianistului Josu de Solaun.

Evenimentul muzical va cuprinde „Dans macabru, op. 40 – poem simfonic”,„Concert nr. 5 pentru pian și orchestră în Fa major, op.103” de SaintSaëns și „Dansuri simfonice” de Serghei Rahmaninov.

Despre artiști

Romeo Rîmbu este dirijor permanent al Filarmonicii de Stat din Oradea și profesor universitar în cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea. În ipostază solistică, s-a remarcat prin interpretarea Concertului pentru oboi şi orchestră de Mozart, în celebra sală Musikverein din Viena. Această lucrare, împreună cu concertele de Haydn şi Dittersdorf, au fost înregistrate pe două LP-uri pentru Casa de discuri Electrecord. În ipostaza de șef de orchestră, Romeo Rîmbu a acordat o atenție deosebită perfecționării artei dirijorale încă din anul 1990, odată cu participarea la un curs de specializare în cadrul Academiei “Ottorino Respighi” din Roma.

Josude Solaun și-a efectuat studiile la Manhattan School of Music, unde a studiat cu Nina Svetlanova și Horacio Gutierrez. Câștigător al Concursului Internațional „George Enescu” din 2014, este un important promotor al muzicii enesciene. A înregistrat Integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu pe trei CD-uri pentru casa de discuri NAXOS și Les Noces de Stravinsky, cu dirijorul Joann Falletta. În prezent îmbină activitatea concertistică cu cea didactică la Universitate de Stat Sam Houston, călătorind frecvent între New York și Houston.

Mădălina Venter