Luni, la Instituția Prefectului județului Bihor, Excelența Sa, Michèle Ramis, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în România a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor și Ion Iulius Delorean, subprefect al județului.

Ambasadorul a fost însoțit de Hélène Roos, director al Institutului Francez din România și de Xavier Leroux, director delegat al Institutului Francez în România la Cluj-Napoca. ,,Întrevederea s-a concentrat pe direcții ale cooperării româno-franceze în județul Bihor, respectiv cooperarea în domeniul culturii, al educației și turismului”, a transmis Cancelaria Prefectului județului Bihor. Aceeași sursă informează că rolul întâlnirii a fost acela de a întări relațiile de colaborare dintre județul Bihor și Franța și a oferit ,,o ocazie excelentă pentru îmbunătățirea comunicării și a cunoașterii reciproce în vederea inițierii unei colaborări în viitor”.

Programul Excelenței Sale a inclus vizita la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul” și la Universitatea din Oradea, precum și la câteva dintre atracțiile culturale și turistice ale municipiului.

Larisa Patricia Herlaș